COP28-herobanner

Η Alfa Laval στο COP28

30 Νοεμβρίου έως 12 Δεκεμβρίου, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Alfa Laval at COP28 – αφοσιωμένοι στην επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης προς το μηδενικό

Η μεγαλύτερη συνάντηση στον κόσμο για την κλιματική αλλαγή, COP (Conference of the Parties), πραγματοποιείται για 28η φορά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στη Μέση Ανατολή. Για άλλη μια φορά, η Alfa Laval θα είναι μέρος της σουηδικής αντιπροσωπείας για να συμμετάσχει σε διάλογο με φορείς λήψης αποφάσεων, ρυθμιστικές αρχές, συνεργάτες και πελάτες για να δράσουν από κοινού και να επιταχύνουν τον δρόμο τους προς το καθαρό μηδέν.

 

cop28 logo green 500px

Καινοτομία στις βιομηχανίες από τις οποίες εξαρτώνται οι κοινωνίες μας

Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε και να επιτρέψουμε τη συνεργασία για την ταχεία παρακολούθηση της ενεργειακής μετάβασης, τη μείωση των εκπομπών και την αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε όλη την αλυσίδα αξίας. Η από κοινού δράση σε συνεργασίες, σε όλους τους κλάδους, θα είναι ζωτικής σημασίας για τη διόρθωση και την υποστήριξη της συστημικής αλλαγής.

COP28 livestream από το Swedish Pavilion

“Οι συνεδρίες στο Σουηδικό Περίπτερο μεταδίδονται ζωντανά καθ’ όλη τη διάρκεια της COP28, και μπορείτε να τις παρακολουθήσετε εδώ. Για τις ώρες των συζητήσεων που συμμετέχουν ειδικοί της Alfa Laval, ελέγξτε παρακάτω - όπου μπορείτε επίσης να τις παρακολουθήσετε αργότερα on demand.”

Sweden at COP

 

 

Οι ειδικοί μας που συμμετέχουν στην COP28

anna_celsing2.jpg

Anna Celsing

Chief Sustainability Officer

 

nish_patel.jpg

Nish Patel

President Food & Water Division

madeleine_gilborne.jpg

Madeleine Gilborne

VP Energy Division

thomas_moller.jpg

Thomas Møller

President Energy Division 

Πώς η Alfa Laval συμμετέχει στο COP28

1 Δεκεμβρίου

2 Δεκεμβρίου

 • 14:00-14:40 GST − Η σουηδική ηγετική θέση στη μείωση των εκπομπών και την τόνωση της βιώσιμης ανάπτυξης και της οικονομικής ενδυνάμωσης σε μια παγκόσμια αγορά – συζήτηση στο σουηδικό περίπτερο. Ομιλήτρια: Anna Celsing Σύνδεσμος για ηχογραφημένη συνεδρία  
 • 16:00-16:40 GST − Κοινή χρήση γνώσεων από ηγέτες του κλάδου, συνεργασία για τη δημιουργία αποτελεσματικής διαφάνειας στην αλυσίδα αξίας - συζήτηση σε πάνελ με συνεργάτες MASSIV+ στο σουηδικό περίπτερο Ομιλήτρια: Anna Celsing Σύνδεσμος για ηχογραφημένη συνεδρία 

4 Δεκεμβρίου

 • 16:45-17:45 GST − Απελευθερώνοντας το καινοτόμο Cleantech για την επίτευξη καθαρού μηδενισμού εν μέσω διακοπτόμενων ενεργειακών συνόρων − συζήτηση σε πάνελ στο περίπτερο της Δανίας. Ομιλήτρια: Madeleine GilborneΜάθετε περισσότερα (Η Δανία στο COP28 | State of Green)

5 Δεκεμβρίου

 • 10:00-10:40 GST − Επιτακτική Καθαρή Ενέργεια: Μια Παγκόσμια Προοπτική για την Κλιματική Μετάβαση - συζήτηση σε πάνελ στο Σουηδικό Περίπτερο. Ομιλήτρια: Madeleine Gilborne – Link στην ηχογραφημένη συνεδρία
 •  13:00-13:40 GST − Δράσεις για την επίτευξη μιας απανθρακοποιημένης και ανθεκτικής αλυσίδας αξίας − συζήτηση σε πάνελ στο σουηδικό περίπτερο. Ομιλητής: Thomas MøllerLink στην ηχογραφημένη συνεδρία
 •  14:00-15:00 GST − Δημιουργία λύσεων για έναν κόσμο που διαρκεί για πάντα  − συζήτηση σε πάνελ στο φινλανδικό περίπτερο. Ομιλήτρια: Anna Celsing 

6 Δεκεμβρίου

 • 10:30-11:15 GST − Επιτάχυνση της παράδοσης βιομηχανικής απανθρακοποίησης - διαδραστικό πάνελ. Πρόγραμμα Carbon Clean COP28 − Link εγγραφής
 • 14:00-15:00 GST − Επιτάχυνση των βιώσιμων πόλεων σε όλες τις αλυσίδες αξίας για επίτευξη του καθαρού μηδέν − συνεδρία στο Περίπτερο "We Don’t Have Time" στη Μπλε Ζώνη. Ομιλητής: Thomas Møller. Link εγγραφής − Link για live broadcast.
 • 17:00-17:40 GST − Επίλυση των μεγάλων χρόνων αναμονής στο λιμάνι με καινοτόμες τεχνολογίες − συζήτηση σε πάνελ στο σουηδικό περίπτερο. Ομιλητής: Kim Sorensen  – Link στην ηχογραφημένη συνεδρία

7 Δεκεμβρίου

 • 13:00-14:00 GST − Το επιχείρημα για την ενεργειακή απόδοση στη βιομηχανία: Οικονομικές και κλιματικές επιπτώσεις - διαδικτυακό σεμινάριο που διοργανώνεται από το Energy Efficiency Movement”. Ομιλητής: Julien GennetierLink στο επερχόμενο διαδικτυακό σεμινάριο στο YouTube

Όλες οι ώρες σε Χειμερινή ώρα Gulf (GST) +3 ώρες έως CET

newspaper

Νέα

 • Η Alfa Laval στην COP28 - αφοσιωμένη στην επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης προς το μηδέν – Διαβάστε τα νέα

Μερικά παραδείγματα του τι κάνουμε

Energy 640X360
water flare

Ενέργεια

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, το 40 τοις εκατό της εξοικονόμησης εκπομπών άνθρακα που απαιτείται για την επίτευξη του Μηδενικού Ανθρακικού Αποτυπώματος θα προέλθει από την ενεργειακή απόδοση. Οι θερμοανταλλακτές της Alfa Laval βελτιστοποιούν τη μεταφορά θερμότητας σε μια ευρεία γκάμα εφαρμογών σε διάφορους κλάδους, μειώνοντας τις ανάγκες χωρητικότητας κατά 100 GW και περιορίζοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 50 εκατομμύρια τόνους ετησίως. Η σωστή συντήρηση των θερμοανταλλακτών θα μπορούσε να αποτρέπει έως και 2,5 τοις εκατό των παγκόσμιων εκπομπών CO2, δίνοντας έμφαση στον ακρογωνιαίο λίθο του ρόλου της ενεργειακής απόδοσης στη μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά τη διαχείριση του νερού και την παραγωγή τροφίμων και φαρμάκων.

Νερό

Η Alfa Laval δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις προκλήσεις που σχετίζονται με το νερό, δεδομένου ότι το 70% του συνόλου του γλυκού νερού χρησιμοποιείται για τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Για να διατηρηθεί η ζωή όπως την ξέρουμε, υπάρχει ετήσια ανάγκη να αυξηθεί η παραγωγή καθαρού νερού κατά 1%. Οι λύσεις νερού της Alfa Laval περιστρέφονται γύρω από τη χρήση, την επαναχρησιμοποίηση και τον καθαρισμό του νερού, δίνοντας έμφαση στη διατήρηση του νερού ως κρίσιμο περιουσιακό στοιχείο. Η εταιρεία δεσμεύεται να διευρύνει τα όρια της κυκλικής διαχείρισης του νερού και να μειώνει συνεχώς τη χρήση νερού.

sustainable food
marine 640x360

Τρόφιμα

Η βιομηχανία τροφίμων συμβάλλει στο ένα τρίτο όλων των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σήμερα και η προσφορά της Alfa Laval βασίζεται σε μια κληρονομιά βελτιστοποίησης της ενεργειακής απόδοσης του εξοπλισμού και των διαδικασιών σε αυτόν τον τομέα, καθώς και στη βελτιστοποίηση της διαδικασίας τροφίμων και φαρμάκων, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η χρήση φυσικών πόρων μεγιστοποιώντας παράλληλα την απόδοση.

Ναυτιλία

Από την 1η Ιανουαρίου 2023, είναι υποχρεωτικό για όλα τα πλοία να υπολογίζουν τον δείκτη ενεργειακής απόδοσης υφιστάμενων πλοίων (EEXI) και να καθορίζουν τον ετήσιο δείκτη επιχειρησιακής έντασης άνθρακα (CII) και την CII αξιολόγηση. Τα πλοία που χρησιμοποιούν καύσιμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα λαμβάνουν καλύτερες βαθμολογίες από εκείνα που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα. Η ενεργειακή απόδοση είναι μια κρίσιμη οδός για τη μείωση των εκπομπών από τη ναυτιλία χωρίς να διακυβεύεται η χωρητικότητα ή η ταχύτητα του φορτίου. Η Alfa Laval προσφέρει μια σειρά λύσεων για την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης στη ναυτιλιακή βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων πιο αποτελεσματικών σχεδίων κύτους, μεθόδων ανάκτησης θερμότητας αποβλήτων, διαχείρισης ενέργειας στα πλοία, βελτιστοποίησης των λειτουργιών των πλοίων και δρομολόγησης καιρού.


Η άποψη μας για τη βιωσιμότητα

Η Alfa Laval έχει τις λύσεις, δείτε πώς συμβάλλουμε στον αγώνα προς το καθαρό μηδέν.

Υποστήριξη των στόχων του ΟΗΕ

Μάθετε πώς η Alfa Laval συμβάλλει σε 15 από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) του ΟΗΕ.


Κάνουμε τη διαφορά, μάθετε περισσότερα.

Μέσω της εργασίας με την ενεργειακή απόδοση, την καθαρή ενέργεια, την κυκλικότητα και πολλά άλλα, η Alfa Laval παρέχει βιώσιμες λύσεις. Ακολουθούν μερικά συγκεκριμένα παραδείγματα.

EnergyEfficiencyMovement_with logo_vignette image.jpg

Το Κίνημα Ενεργειακής Απόδοσης

Στο πλαίσιο του Κινήματος Ενεργειακής Απόδοσης, η Alfa Laval εστιάζει στην πιο βιώσιμη μορφή ενέργειας – την ενέργεια που δεν έχει παραχθεί εξαρχής.


Learn more

Concept_Zero_web_image_640x360.jpg

Concept Zero

Η Alfa Laval συνεργάζεται με την SSAB για την ανάπτυξη του πρώτου εναλλάκτη θερμότητας στον κόσμο από χάλυβα χωρίς ορυκτά καύσιμα. Αυτό είναι ένα βασικό βήμα στην πορεία μας προς έναν πλήρως ουδέτερο εναλλάκτη θερμότητας άνθρακα έως το 2030.


Learn more

carbon_capture_utilization_storage_hero_image_web.jpg

Δέσμευση, χρήση και αποθήκευση άνθρακα

Η δέσμευση άνθρακα είναι ενεργοβόρα, αλλά διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην απαλλαγή από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Με την αποτελεσματική τεχνολογία μεταφοράς θερμότητας της Alfa Laval, μπορούμε να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας αυτής της διαδικασίας έως και 40%.

Learn more

Beans.jpg

Φυτικές πρωτεΐνες

Τα φυτά μπορούν να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση για βιώσιμες πηγές πρωτεΐνης και η Alfa Laval το κάνει πραγματικότητα. Οι λύσεις μας για την επεξεργασία φυτικών πρωτεϊνών ενισχύουν τόσο την ποιότητα όσο και την απόδοση.


Learn more

Energy-storage.jpg

Αποθήκευση ενέργειας μεγάλης διάρκειας

Ως εμπνευστής του Συμβουλίου Αποθήκευσης Ενέργειας Μακράς Διάρκειας (LDES), η Alfa Laval εργάζεται για την άρση ενός βασικού εμποδίου στην καθαρή ενέργεια: τη διαλείπουσα φύση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας..


Learn more

Green_hydrogen_hero_image_web.jpg

Πράσινο υδρογόνο

Το πράσινο υδρογόνο προσφέρει μια λύση καυσίμου μηδενικών εκπομπών για πολλούς τομείς. Μέσω ενός ευρέος χαρτοφυλακίου τεχνολογιών θερμότητας και διαχωρισμού, η Alfa Laval επιτρέπει αυτή τη μετάβαση.


Learn more

Συμπύκνωση μπύρας

Το Revos είναι ένα σύστημα συγκέντρωσης υψηλής πίεσης και χαμηλής θερμοκρασίας που αφαιρεί το νερό από τη μπύρα και τα ποτά, αλλά διατηρεί το αρχικό προφίλ γεύσης κατά την επανυδάτωση. 

 

Learn more

fat_and_oil_processing 640x360.jpg

Επεξεργασία ελαιολάδου

Με τη χρήση συστημάτων εξάτμισης και decanter είναι δυνατή η συγκομιδή πολύτιμων αντιοξειδωτικών και πυρηνελαίου από τα υπολείμματα της διαδικασίας εξαγωγής ελαιολάδου.

 

Learn more

stormy sea 640x360.jpg

Υπηρεσίες μετεωρολογικών πληροφοριών

Η StormGeo, που ανήκει στην Alfa Laval, παρέχει υπηρεσίες μετεωρολογικών πληροφοριών βοηθώντας τους πελάτες να μετριάσουν τον κίνδυνο, να βελτιώσουν την ασφάλεια και να κάνουν βιώσιμες επιλογές στις διαδρομές και τις λειτουργίες.

 

Learn more


Θέλετε να συναντηθούμε στην COP28;

Θα θέλατε να συναντήσετε την Alfa Laval κατά τη διάρκεια της COP28 και να συζητήσετε ευκαιρίες βιωσιμότητας; Χρησιμοποιήστε τη φόρμα εδώ για να μας ενημερώσετε. Μαζί πρωτοπορούμε με θετικό αντίκτυπο.

Your information is stored and processed in accordance to our privacy and data protection policy.

.
.
.