De Carlo uses Sigma 6, Alfa Laval's latest olive oil decanter centrifuges for small-scale olive oil mills

For the last 50 years, the family-run olive oil producer De Carlo in Bitritto, Italy has been using Alfa Laval’s olive oil production equipment, including the latest Sigma 6 especially designed for small-scale olive oil mills.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 2019-08-02

Ιστορίες Επιτυχίας | Λύσεις για ελαιοτριβεία οποιουδήποτε μεγέθους

De Carlo, Italy

We have been using Alfa Laval equipment for the last 50 years, because Alfa Laval is always focused on improving the quality and efficiency of their products.
This has allowed us, on the one hand, to improve the quality of our olive oil. And on the other hand, we have been able to optimize costs, reducing the consumption of water, improving temperature control, and improving the flexibility and adaptability of the decanter for the product.
Sigma 6 gave us two advantages: the first is that we save on energy needed to heat up the water, and we also eliminated the need to spread black water in the field.
As we see with Sigma 6, they can help us to simplify mill operations and, where it is possible, increase the quality of oil we produce.

- Francesco De Carlo, Quality and Production Manager of De Carlo Olive Oil. 

  • Εξαιρετική ποιότητα λαδιού ως αποτέλεσμα πολύ ήπιου χειρισμού του προϊόντος και ελάχιστης θέρμανσης
  • Τα μοναδικά σχέδια του κοχλία μεταφοράς και της δεξαμενής χαρίζουν στον Sigma 6 εξαιρετικά υψηλή απόδοση εξαγωγής, ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες ροής
  • Πολύ χαμηλή περιεκτικότητα στερεών στο λάδι που εξάγεται, με αποτέλεσμα χαμηλότερο φορτίο στο επόμενο στάδιο διαύγασης και μειωμένο χρόνο μη λειτουργίας για έκπλυση του διαχωριστή υψηλής ταχύτητας
  • Η επιπλέον προστασία από τη φθορά της ζώνης τροφοδοσίας και της εξόδου στερεών εξασφαλίζει υψηλή αξιοπιστία λειτουργίας και μεγάλη διάρκεια ζωής
  • Χαμηλή κατανάλωση νερού και ενέργειας, χωρίς υδατικά απόβλητα